Welke tandpasta is de beste?

De keuze van een tandpasta is meestal een kwestie van smaak. Er zijn vele soorten en merken op de markt en het is niet altijd gemakkelijk om een keuze te maken.

Let wel: er moet fluor in zitten, 1500 ppm voor volwassenen.
Homeopathische tandpasta’s bevatten geen fluor en zijn dus eigenlijk niet effectief genoeg.

Fluoride is een natuurlijke stof die de tanden en kiezen minder kwetsbaar maakt voor zuuraanvallen van bacteriën. Het gebruik van de juiste hoeveelheden fluoride helpt zo gaatjes in tanden en kiezen te voorkomen. Daarom is fluoride belangrijk bij de dagelijkse verzorging van het gebit.

Tandpasta voor kinderen tussen 0 en 6 jaar is het best aangepast aan de leeftijd van uw kind. Uw kind slikt tandpasta in, dus er moet minder fluor inzitten. Op de tube hoort te staan dat de peutertandpasta enkel 500 ppm fluoride bevat.

0 en 1 jaar: vanaf het doorbreken van de eerste tandjes:  twee maal per dag poetsen met fluoride-peutertandpasta.

2,3 en 4 jaar: tweemaal per dag poetsen met fluoride-peutertandpasta

6 jaar en ouder: tweemaal per dag poetsen met fluoridetandpasta voor volwassenen

 

Laat u niet te erg verleiden door de reclame van tandpasta’s “voor witte tanden” : verwacht er niet té veel van en sommige van die tandpasta’s schuren veel meer langs tanden en kiezen, ze kunnen uw tanden gevoelig maken. Het is dus niet verstandig zulke tandpasta’s dagelijks te gebruiken!

De juiste poetstechniek (grondig poetsen én tussen de tanden poetsen) is véél belangrijker dan met welke tandpasta u aan het poetsen bent!

Reageren is niet mogelijk