Kindertandheelkunde

Wij zorgen voor de tanden van peuters tot tieners. Wij doen dat al jaren met veel enthousiasme! We hanteren een speelse, directe aanpak.

De ideale leeftijd om bij kinderen te starten met een tandartsenbezoek is 3 jaar. Eventueel neemt u uw kind al eens mee bij uw eigen controle afspraak, zo ziet uw kind u met open mond in de tandartsstoel liggen!

Het is belangrijk om melktanden goed te verzorgen en te laten controleren, zij zorgen immers voor een goede vorming van het definitieve gebit. Door halfjaarlijkse controles leert het kind bovendien goede voeding- en poetsgewoontes aan en kunnen we gaatjes in een vroeg stadium ontdekken en behandelen. Op die manier kan een tandartsbezoek een aangename ervaring zijn voor het kind.

Wij leren u ook hoe u het gebit van uw kind het beste kunt poetsen. Wij raden aan om tot 8 jaar samen met uw kind te poetsen en/of te controleren als uw kind zelf gepoetst heeft.

 

 

Op de interessante site www.glimlachen.be vindt u adviezen en staan er leuke filmpjes voor de kinderen!

 

Wij zijn momenteel op zoek naar een orthodont, die in onze praktijk bij tieners ook een orthodontische behandeling kan plannen en uitvoeren. Vraag gerust na, wij zetten uw zoon/dochter graag op onze wachtlijst.