Orthodontie

Orthodontie is dat onderdeel van de tandheelkunde, dat zich bezighoudt met de stand van de tanden en de verhouding van de bovenkaak ten opzichte van de onderkaak. Het doel van de orthodontie is dat uw tanden correct naast en op elkaar staan en dat u goed kan kauwen. Een mooi esthetisch eindresultaat is natuurlijk ook onze zorg.

Tijdens de gewone controles van uw kind in volle groei bespreken wij met u en uw kind of het nodig is om met een uitneembare ‘beugel’ of met vaste ‘blokjes’ de tanden recht te zetten. We verwijzen u dan door naar een orthodont in de buurt.

uitneembare beugel                                                                                                  vaste blokjes = brackets

                                                       

Ook steeds meer volwassenen willen de stand van hun tanden laten corrigeren. Hiervoor werken wij met een moderne techniek in de esthetische orthodontie, namelijk Invisalign: een doorzichtige, dus eigenlijk onzichtbare versie van een beugel. Vraag ons om advies, als u niet tevreden bent met uw huidige glimlach.